اخبار

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان اصفهان

مدیر استان اقای فریدون صفایی با بیان این که آب یکی از مهم‌ترین چالش‌های کشاورزی در استان است، گفت: طی دو سال اخیر روی محصولات جایگزین تمرکز کردیم و در حال حاضر قصیل جو از جهت مصرف آب صرفه‌جویی قابل توجهی به همراه داشته است. صفایی امروز با بیان این که آب یکی از مهم‌ترین چالش‌های کشاورزی در استان اصفهان است، اظهار داشت: پایین‌ترین راندمان شیوه آبیاری با ۳۵ درصد به آبیاری سنتی اختصاص دارد که هنوز در بیشتر نقاط از همین شیوه استفاده می‌شود. مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: در بخش شیوه آبیاری رویکرد جهاد کشاورزی آبیاری تحت فشار است، به همین دلیل در سال‌های اخیر به دنبال کشت‌هایی کم‌آب‌بر و با بیشترین بازدهی بوده‌ایم. وی تغییر در الگوی کشت را اقدام دیگر جهاد کشاورزی در راستای کاهش مصرف آب دانست و اضافه کرد: در همین راستا، طی دو سال اخیر روی محصولات جایگزین تمرکز کردیم و در حال حاضر قصیل جو از جهت مصرف آب صرفه‌جویی قابل توجهی به همراه داشته است. فیروزنیا توضیح داد: در زمان خمیری شدن دانه جو، کل علوفه برداشت و در سیلو ذخیره می‌شود، یک هکتار ذرت ۱۳ هزار مترمکعب آب استفاده می‌کنیم که ۶۰ تن در هکتار خروجی دارد و یا برای هر کیلو ذرت ۲۰۰ لیتر آب مصرف می‌شود. مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی با بیان این که هر کیلو قصیل جو ۸۵ لیتر آب نیاز است، تصریح کرد: برای قصیل جو ۴ هزارمتر مکعب آب مصرف و ۴۵ تن در هکتار برداشت صورت می‌گیرد، برای همین امسال ۳ هزار هکتار از مزارع قصیل جو برداشت و در دامداری‌ها استفاده خواهد شد. وی ابراز داشت: سورگوم علوفه‌ای می‌تواند جایگزین مناسبی برای ذرت علوفه باشد، اما ارقام مناسب برای ذخیره در سیلو نداریم و آنچه وجود دارد به صورت تازه خوری برای دام باید استفاده شود، البته برای سال جاری کشت ۱۵۰۰ هکتار سورگوم را در برنامه داریم. فیروزنیا در خصوص تأمین علوفه برای دام در استان اصفهان عنوان کرد: ۵.۶ میلیون تن علوفه برای دام‌های استان نیاز است که ۲.۳ میلیون تن داخل استان تولید می‌شود و ذرت علوفه‌ای بین ۱.۲ تا ۱.۴ میلیون تن از کل آن را شامل می‌شود. وی ادامه داد: همچنین گلرنگ گیاه کم‌آب‌بر و مناسب برای مناطقی که دارای زمین‌های شور است و ویژگی مهم این محصول این است که بعد از کشت غلات امکان کاشت آن وجود دارد. مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی در پایان خاطرنشان کرد: ارزن و کلزا از دیگر محصولاتی است که می‌تواند جایگزین کشت‌ها آب‌بر شود، ارزن به عنوان نوعی از غلات هم در تهیه غذای طیور و هم در صنعت بیسکویت‌سازی قابل استفاده است. فیروزنیا در پایان خاطرنشان کرد: در کل استان اصفهان ۵۷۰ هزار هکتار زمین زراعی و باغی وجود دارد که ۴۸۰ هکتار از آن زراعی است، سالانه بسته به میزان آب اختصاص یافته بخشی از این زمین‌ها کشت نمی‌شود، پیش‌بینی می‌شود در سال ۹۹ مجموع تولیدات زراعی استان به ۴.۵ میلیون تن برسد.

کلمات کلیدی : سازگاری کم ابی اصفهان
اخبار برگزیده