به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،
حسن همتی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان گفت : در سال زراعی جاری مقدار بیش از 2327 تن کود میان باغداران کیوی در سطح استان به تفکیک بیش از(738 تن ازت،150 تن فسفات،1439 تن پتاس) جهت بهره برداری و کیفیت بیشتر محصولات در میان کشاورزان استان توزیع شده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: کيفيت ميوه در زمان برداشت و نيز طي دوران ذخيره سازي به وضعيت ميوه کيوي از لحاظ عناصر غذايي بستگي دارد. بنابراين، باغداران باید از کودهاي آلي و شيميايي در باغهاي خود براي نيل به عملکرد بالاتر استفاده کنند. کاربرد عناصر غذايي معمولاً منجر به افزايش عملکرد خواهد شد اگر چه کاربرد مقادیر زياد و يا نا متعادل عناصر غذايي اثرات سوء خود را به همراه خواهد داشت.
براي مثال سطوح نيتروژن بالا در ميوه کيوي با افزايش نرم شدن اين ميوه طي دوره انبارداری همراه خواهد بود. همچنين، زيادي نيتروژن در زمان برداشت مقدار پوسيدگي ناشي از پوسیدگی خاکستری یا بوتريتيس را افزايش ميدهد. درختان کيوي حداقل سالانه به حدود 150کيلوگرم نيتروژن و 165 کيلوگرم پتاسيم در هکتار نياز دارند.
گیاه کیوی کود پتاس رابه سایر کودها ترجیح می دهد.
همتی استفاده از آزمون خاک و آگاهی از زمان کود دهی را از الزامات برای باغداران استان دانست.