برگزاري دوره آموزشي مباحث نوين تکنولوژي و فرآوري بذر در گلستان


تاریخ ارسال :

۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۴

برگزاري دوره آموزشي مباحث نوين تکنولوژي و فرآوري بذر در گلستان


به گزارش روابط عمومی  شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان ؛

دوره آموزشی مباحث نوین تکنولوژی و فرآوری بذر با حضور مدیران کشوری و کارشناسان شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، بهره برداران بخش کشاورزی و شرکت‌های تولید‌کننده در گلستان برگزار شد.

مدیر امور ماشین‌های کشاورزی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور در این دوره اظهار کرد: توسـعه مکانیزاسیون و استفاده از ظرفیت‌های شرکت خدمات حمایتی کشـاورزی در تأمین نهاده‌های کشاورزی، از جمله ماشین‌ها و ادوات کشاورزی، نقش مهمی در روند افزایش تولید محصولات کشاورزی دارند.

محمد بحیرایی یکی از موضوعات قابل توجه در شرکت خدمات حمایتی کشاورزی را استفاده از ظرفیت قرارداد‌های فروش وکالتی در راستای ارائه خدمات و ارتقاء ضریب مکانیزاسیون در استان‌ها دانست و ادامه داد: در این خصوص مساعدت و همراهی سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان در تخصیص خط اعتباری مرکز توسـعه مکانیزاسیون کشاورزی به این شرکت از مهمترین اقدامات است.

 

بذر مهم‌ترین نهاده کشاورزی

 

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان در این دوره با بیان اینکه برای دستیابی به توسعه کشاورزی، علاوه بر توجه به پایداری آن و تأمین زیرساخت‌های این بخش به عنوان بستر توسعه پایدار کشاورزی، تأمین بهینه و به موقع نهاده‌ها از قبیل کود، سم، بذر و مکانیزاسیون از مهمترین نیاز‌های کشاورزان محسوب می‌شود، تصریح کرد: یکی از فعالیت‌های این شرکت عملیات خرید و بوجاری بذر است.

مجید محمدی با تأکید بر اینکه از آنجا که بذر یکی از مهم‌ترین نهاده‌های کشاورزی محسوب می‌شود، افزود: استفاده از بذر مناسب اهمیت بالایی در افزایش تولید محصول دارد و برای این منظور استفاده از دستگاه‌های بوجاری با کیفیت، می‌تواند خلوص فیزیکی بذر را تضمین کند.

وی با اشاره به اینکه کارخانه بوجاری بذر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان، یکی از مدرن‌ترین و مهمترین کارخانه بوجاری بذر کشور با ظرفیت 25 تن در ساعت بوده، که می‌تواند بستری مناسب را از حمایت تولید داخلی فراهم کند، گفت: بوجاری و فرآوری آن نیاز به ماشین آلات مدرن و با کیفیت دارد و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان، می‌تواند با همکاری مدیریت‌های ذیربط در سازمان جهاد کشاورزی این عملیات را ساماندهی کند.

 

وی اضافه کرد: ما درصدد هستیم با برگزاری کارگاه‌های آموزشی با همکاری مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی، شرایط لازم را در معرفی محصولات، ماشین‌ها و ادوات کشاورزی با حضور شرکت‌های سازنده، کشاورزان و بهره برداران فراهم کنیم.

لزوم استفاده از بذر مرغوب و بوجاری برای کشت گندم

 

رئیس اداره فناوری‌های مکانیزه جهاد کشاورزی گلستان در این دوره آموزشی با بیان اینکه استفاده از ادوات و ماشین‌های مدرن کشاورزی را بهترین راه تولید حداکثری و افزایش بهره‌وری است، افزود: دنیا به سمت کشاورزی مکانیزه حرکت کرده و‌امیدواریم همه دست اندرکاران برای تحقق این مهم به ما کمک کند.

مریم برزنونی با تأکید بر اینکه کار با ادوات و ماشین‌آلات سنتی کشاورزی در وضعیت تغییر اقلیم و کاهش منابع آبی کشور فایده چندانی ندارد، توضیح داد: با توجه به گرانی بذر کود و دیگر نهاده‌ها باید با کمک گرفتن از ابزار‌های هوشمند از بروز خسارت جلوگیری کرد.

وی عبور از مرحله سنتی تولید ادوات کشاورزی و هوشمندسازی آن را بهترین گام برای افزایش بهره وری کشاورزی دانست و خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان برای هوشمند‌سازی ادوات و ماشین‌های کشاورزی استفاده کرد.

رئیس اداره فناوری‌های مکانیزه جهاد کشاورزی گلستان با تأکید بر اینکه توصیه ما در حوزه گندم این است که برای کشت از بذر مرغوب، بوجاری، گواهی و ضدعفونی شده استفاده شود، افزود: در صورتی که کشاورزان از بذور خودمصرفی استفاده کنند، توصیه این است که این بذور قبل از کشت به منظور حذف علف‌های هرز بوجاری شود و همواره بعد از بوجاری نیاز است بذر با قارچ‌های مناسب ضدعفونی شود.

 

 در این دوره آموزشی 90 نفر از کارشناسان موضوعی فناوری‌های مکانیزه و مدیریت زراعت سازمان جهاد کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، کارشناسان شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، بهره برداران بخش کشاورزی و شرکت‌های تولید‌کننده بذر گندم و جو حضور داشتند.

https://www.aryanews.com/fa/news/20250506221204543