به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،
حسن همتی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان اظهار کرد: گیاه چای بیش از هر محصول دیگر به کوددهی از جمله کود نیتروژن به دلیل برداشت مداوم از برگهای سبز غنچه ها به همراه دو برگ وابسته است.
به گفته ایشان آمار توزیع کود در خرداد ماه سال جاری در باغات چای به شرح بیش از 210 تن نهاده کشاورزی جهت مصارف باغات چای در استان گیلان می باشد ،که شهرستان های املش،رودسر،لنگرود در راس این مصرف کنندگان قرار دارند.
ایشان تشریح کرد: به طور معمول کود نیتروژنی که در باغهای چای استفاده میشود از نوع اوره با ۴۶ درصد نیتروژن میباشد. این نیاز به کود نیتروژنی، وابسته به وضعیت باغ، عملکرد بوته، نوع آبیاری، هرس وحتی افات و بیماریها است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان با بیان اینکه هرچه باغها از نظر اسکلت و هرس و آبیاری وضعیت بهتری داشته باشند به همان اندازه عملکرد بیشتر و نیاز به کود اوره بیشتری خواهند داشت، همتی گفت: تحقیقات انجام شده در پژوهشکده چای نشان داد که به ازای هر تن برگ سبز استحصالی از باغ چای حدود ۵۰ کیلوگرم کود اوره مورد نیاز است؛ بنابراین نیاز کوددهی باغ ها با آبیاری بیشتر از دیم است.
وی با تاکید بر لزوم رعایت اعتدال در کوددهی باغات افزود: زیاده روی در مصرف اوره نیز سبب مشکلات زیادی شده است از جمله اسیدی شدن باغ های چای ،.پس رعایت اعتدال شرط سلامت باغ چاییکاران استان است.
همتی در پایان خاطرنشان کرد بخش اعظم کودهای تحویل داده شده در استان طی خرداد ماه شامل :مقدار بیش از3648تن شلتوک محلی،247تن شلتوک پرمحصول،115تن هندوانه،40 تن بادام ،24 تن فندق ،7 تن پرتقال،84 تن کیوی،210 تن چای،134تن زیتون،156تن استخر ماهی و باقی به مقدار کمتری جهت کشت کدو،لوبیا،عدس،گردو،نارنگی و سایر محصولات بوده است.