" توصیه فنی" معرفی و اهمیت باکتری بی تی


تاریخ ارسال :

۲۷ فروردين ۱۳۹۹

" توصیه فنی" معرفی و اهمیت باکتری بی تی

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،



مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان ازارائه توصیه فنی معرفی و اهمیت باکتری بی تی از طریق کارگزاری های توزیع نهاده های کشاورزی به  بهره برداران بخش های مختلف کشاورزی در استان گیلان خبر داد. باکتری بی تی به صورت طبیعی در خاک و محیط وجود دارد، که باعث بیماری آفات می شود. باکتري بی تی به خاطر مزیت هاي فراوان مانند اثر اختصاصی روي حشرات آفت، هزینه کم تولید، بیمارگري بالا وکاربرد آسان جایگاه ویژه اي در مدیریت آفات و تولید محصولات سالم و ارگانیک دارد. همچنین به عنوان دوستدار طبیعت، تاثیر نامطلوبی روي محیط زیست، حشرات مفید و انسان ندارد.

گسترش مصرف روز افزون فرآورده هاي بی تی در تولید و فعالیت های کشاورزی ضروري است. بایستی زمینه توسعه این صنعت پاک تسهیل و فراهم گردد. یکی از راههاي آن آشنایی بیشترکشاورزان با نحوه کاربرد این باکتري است. بی تی به صورت تجاري در دسترس بیشتر کشاورزان قرار دارد، که به صورت فرمولاسیون هاي مایع و پودر تحت نام هاي تجاري مختلف عرضه می شوند.

ریخت شناسی باکتری بی تی

باکتري بی تی میله اي شکل، تولید کننده ي شکل مقاوم(اسپور)، متحرك با تاژك محیطی میباشد. سلول میله اي شکل بی تی وقتی شروع به تولید شکل مقاوم باکتري یعنی اسپور می کند بلورهاي سمی نیز تولید می شود که عامل مرگ حشره استاین بلورهاي سمی در دستگاه گوارش حشره فعال می شوند و با صدمه به دیواره گوارش حشره باعث می شوند که حشره دیگر تغذیه نکرده و به مرور تلف شود.

آفات مورد هدف

بی تیبرای کنترل آفات زیر بکارمیرود؛ کرم قوزه پنبه، بیدکلم،کرم برگخوار چغندرقند، لیسه سیب، پیله خوارنخود، کرم میوه گوجه فرنگی،برگخوارهاي ذرت، ابریشم باف ناجور، سفیده امریکایی، برگخوارگزنده بلوط،سفیده کلم، خوشه خوارانگور، سوسک کلرادوي سیب زمینی، سوسک برگخوار نارون، کرم غنچه توتون، برگخوار خیار، مینوز گوجه فرنگی (توتا)، ساقه خوار برنج، برگخوار و غلاف خوارهاي سویا، غلاف خوار لوبیا، سرخرطومی یونجه ،جوانه خوار کاج، حشرات حساس به باکتري بی تی بیشتر از راسته هاي پروانه ها، مگس ها و سوسک ها (سخت بالپوشان) میباشند.