" اهمیت بذر مال در تولید محصولات کشاورزی"


تاریخ ارسال :

۶ مهر ۱۴۰۰

" اهمیت بذر مال در تولید محصولات کشاورزی"

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،



مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان ازاهمیت بذر مال در تولید محصولات کشاورزی با آگاهی و خدمات مشاوره ای و ترویجی از طریق کارشناسان فنی کارگزاری  های توزیع نهاده های کشاورزی استان خبر داد.

دکتر صالح محمدی  با بیان اینکه بذر مال کردن یعنی مخلوط کردن و آغشته کردن بذرقابل کشت  با یک ماده که می تواند سم، قارچکش یا یک نوع کود زیستی یا شیمیایی باشد.

اهمیت بذر مال کردن؛

- حفظ بذر از شرایط استرس زای خاک مانند کمبود رطوبت

- حمله قارچ های بیماری زایی خاک

- جلوگیری از پوسیدگی بذر

- جلوگیری از ابتلای بذر به بیماریهای گیاهچه ای و عوامل بیماریزای دیگر

- بذر مال کردن در واقع ایجاد یک گارد حفاظتی برای بذر در خاک است

- بذر مال نمودن گیاه با کودهای زیستی باعث افزایش رشد گیاه و تثبیت عناصر خاک و در دسترس قراردادن عناصر برای گیاه می شود.

- بذر مال نمودن گیاه با برخی عناصر از جمله روی (Zn) در افزایش سرعت رشد و درصد جوانه زنی و یکنواختی  مزرعه تاثیر گذار میباشد.