به گزارش نوای گیل به نقل از روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان ؛حسن همتی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان گفت: تولید محصول خوب نیازمند چهار عامل بذر، کود شیمیایی، سموم و مکانیزاسیون کشاورزی است .
وی خاطر نشان کرد: کشاورزی از سنتی به صنعتی تبدیل شده و این عوامل طی۵۰ سال اخیر نقش خود را به خوبی ایفا کرده آمد.
وی اظهار کرد: سالانه حدود سه میلیون تن کود اوره، فسفات و پتاس موردنیازبخش کشاورزی کشور است که حدود ۸۰ درصد کودها یعنی دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن مربوط به کود اوره است که صددرصد از آن داخل کشور تأمین میشود .
همتی با با بیان اینکه ۸۵ درصد کود کشور از داخل تأمین میشود، تصریح کرد: ۲۰ درصد مابقی کود موردنیاز کشاورزان که از فسفات و پتاس تشکیل میشود، عمدتاً وارداتی هستند.
وی همچنین کودهای شیمیایی ازته، فسفاته وپتاسه را الزامات مصرف در تولید محصولات کشاورزی بر شمرد و اضافه کرد: عموما کشاورزی در سراسردنیا صرفه اقتصادی ندارد و به دلیل این که با امنیت غذایی وسفره های مردم در ارتباط است، به همین دلیل مورد حمایت دولت ها بوده، بهحدی که برای این حوزه یارانه تعیین می شود.
وی با اشاره به این موضوع که در کشور ما بر اساس محصولاتی که تولید می شود یارانه تعلق می گیرد( تن در واحد سطح) اما تخصیص یارانه به کشاورزان در کشور های اروپا بر اساس واحد سطح می باشد.
درسال گذشته بیش از ۷۲ هزار هزارتن کود ازت، فسفات وپتاسه تامین و توزیع شد که از برنامه ابلا غی۹۲ هزارتن بوده است.
با شروع سال جدید با تحقق شعار مقام معظم رهبری« سرمایه گذاری برای تولید» که کشاورزان سرمایه های این کشور هستند که تاکنون توانستیم۱ هزار و ۹۸۸ تن کود اوره برای مصرف برنج تامین وتحویل بگیریم ودر اختیار کشاورزان قرار دهیم که این رقم در سال گذشته، یک هزارو ۸۹۷ تن بوده است در حال حاضر مقدار ۲۸۲ تن نواع کود فسفات و ۹۴۵ تن پتاس ذخایر استراتژیک انبار های استان می باشد.
توسط مهندس همتی پیشنهاد گردید سهمیه کود سال جاری افزایش یابد و همه تلاش ها براین است که این سهمیه برای همه رقم معین کودی اختصاص یابد.
وی با بیان این که، باتوجهبه اینکه شروع کشت بهاره از ۱۵ اردیبهشت ماه می باشد . هم اکنون نگرانی کشاورزان برای خرید الکترونیکی کود از طریق سامانه پایش مواد کودی بر طرف شده است و بیش از بیش از۵هزارتن انواع کود ازت ، فسفات وپتاس در انبار های این شرکت ذخیره سازی شده است.
همتی به کشاورزان توصیه کرد؛ حتماً سهمیه کود شیمیایی خود را پیگیری و استفاده کنند، چرا که کود شیمیایی باید با کیفیت و بهموقع استفاده شود؛ کارشناسان نیز اعتقاد دارند اگر کود شیمیایی بهموقع و با کیفیت استفاده شود، حداقل ۳۰ درصد افزایش تولید صورت میگیرد.
این استان با ظرفیت تولید بالای محصول باید یکی از استانهای پر مصرف کود های کشاورزی باشیم بنا براین از کشاورزان انتظار داریم از کود فسفات وپتاسه به همراه به منظور افزایش عملکرد و بهره وری محصولات کشاورزی استفاده کنند.