جزئیات مقاله

فرصت امروز- مترجم: امیر آل علی

شاید این جمله مخالفان زیادی داشته باشد، با این حال به عقیده من سد اصلی در زمینه عدم موفقیت افراد، اعتماد به نفس پایین است. علت این امر به این خاطر است که با نگاهی به افراد موفق جهان، عملا متوجه هیچ استعداد خاصی نخواهید شد که در دیگران امکان بروز آن وجود نداشته باشد، با این حال این افراد به عقیده اعتماد به نفسی که داشته اند موفق به شکوفایی استعداد خود و رسیدن به سطحی مطلوب شده اند. در این رابطه مکسول مالتز نویسنده مطرح جمله ای طلایی دارد که در آن عنوان می کند که اعتماد به نفس پایین درست به مانند رانندگی با ترمز دستی کشیده شده است. حال سوالی که مطرح است این است که چگونه می توان در این رابطه بهبودهایی را شاهد بود. اگرچه می توان راهکارهای سخت و هزینهبر را نیز معرفی کرد، با این حال جامعیت اقدامات ساده برای همگان بیشتر بوده و می توان اطمینان داشت که توصیه ها حتما به اجرا گذاشته خواهد شد. در این راستا به بررسی هشت مورد منتخب خواهیم پرداخت.

1-وضعیت مطلوب را تجسم کنید

افزایش اعتماد به نفس

در رابطه با قدرت ذهن، می توان ساعت ها صحبت کرد. در این رابطه بهترین جمله را ناپلئون هیل به کار برده است که آنچه را که ذهن بتواند تصور کند فرد به دست خواهد آورد، با این حال نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که در تجسم خود باید تا حد امکان با جزییات رفتار کرده و آن را حتی برای یک روز متوقف نکنید. بدون شک این امر اگر برای هزاران نفر در جهان نتیجهبخش بوده است، برای شما نیز به این صورت خواهد بود. با انجام این اقدام پس از تنها دو هفته، شاهد اعتماد به نفسی متحول شده خواهید بود.

مطلب مرتبط : 5 راه برای افزایش اعتماد به نفس

2-تنها به دنبال تاییدشدن از جانب خودتان باشید

بسیاری از افراد زندگی خود را در حالی سپری می-کنند که نظر دیگران، به مراتب مهم تر از خودشان بوده و تلاش آنها در راستای راضی نگه داشتن سایرین است، با این حال آیا این اقدام درست است؟ درواقع از نشانه های عدم وجود اعتماد به نفس این است که به تایید دیگران نیاز داشته باشیم، با این حال با نگاهی به افراد موفق متوجه این امر خواهید شد که آنها ابدا نیازی به این قضیه نداشته و تنها طبق معیارهای خود رفتار می کنند. به همین خاطر اگر تنها در تلاش برای رعایت اصول شخصی و کسب رضایت خودتان باشید، بدون شک تصورات غلط دیگران، تاثیر مخربی را بر روی شما نخواهد داشت. در نهایت ضروری است تا همواره در رابطه با خود مهربان بوده و از جملات انرژی بخش استفاده کنید.

3-هر روز حداقل یک کاری را انجام دهید که از آن وحشت دارید

تقریبا تمامی ترس های ما بی مورد بوده و لازم است تا برای رفع آنها برنامهریزی داشته باشید. درواقع به هر میزان که ترس کمتری را داشته باشید، اعتماد به نفس بالاتری را نیز تجربه خواهید کرد. همچنین این امر که با ترس های خود رو به رو شوید، حس جسارت و جنگ جو بودن را در افراد افزایش خواهد داد. به همین خاطر این اقدام، یک تمرین فوقالعاده محسوب می شود. به همین منظور ضروری است هر روز یکی از ترس های خود را انتخاب کنید. نکته ای که ذکر آن در این بخش ضروری است این است که برخی از ترس ها به بیش از یک روز زمان نیاز دارند. به همین خاطر خود را صرفا به آن محدود تصور نکنید.

4-از توصیه های دیگران استفاده کنید

با کمی جست وجو بدون شک افرادی را پیدا خواهید کرد که مشکل شما را داشته اند. با انجام راهکارهای آنها شما میتوانید این معضل را بهتر رفع کنید. در نهایت تحلیل در این رابطه می-تواند یک راهکار فوقالعاده باشد. درواقع بسیاری از افراد حتی دلیل اعتماد به نفس پایین خود را نمی دانند. به همین خاطر فکر کردن در رابطه با این موضوع، شما را متوجه بسیاری از موارد خواهد کرد. از این اطلاعات می توان برای برنامهریزی بهتر برای افزایش اعتماد به نفس خود استفاده کنید.

5-چالش های 100 روزه ایجاد کنید

این امر که برای 100 روز، یک اقدام را انجام دهید، یکی از راهکارهای بسیار جالب محسوب می-شود. برای مثال بسیاری از افراد چالش پیادهروی و ورزش صبحگاهی را اجرا می کنند. این امر باعث می شود تا با انجام یک فعالیت به صورت مداوم، اعتماد به نفس شما نیز افزایش پیدا کند. درواقع بسیاری از افراد تصور می کنند که توانایی انجام یک فعالیت برای طولانیمدت را ندارند که این تمرین می تواند خلاف موضوع را به اثبات رسانده و اعتماد به نفس از دست رفته را بازگرداند.

6-کمک کنید

تنها افرادی می توانند به دیگران کمک کنند که توانایی داشته باشند. برای مثال فردی که فقیر محسوب می شود، نمی تواند کمک مالی به فرد دیگری داشته باشد. همچنین فردی که قدرت حل مسئله را ندارد، نمی تواند به مشکل دیگران رسیدگی کند. این امر نه تنها باعث می شود تا به جای تمرکز بر روی نقاط ضعف، بر روی نقاط قوت خود توجه کنید بلکه احساس فوقالعاده ای را نیز در فرد ایجاد خواهد کرد.

7-از فشار بیش از حد جلوگیری کنید

نکته ای که بسیاری از افراد از آن غافل هستند این است که آنها همه چیز را در کمترین زمان ممکن می خواهند، با این حال کنار گذاشتن عادتی که سال ها در کنار شما بوده است، طی تنها چند روز امکانپذیر نخواهد بود. به همین خاطر ضروری است تا صبور باشید و به خود فرصت بدهید تا در نهایت به اعتماد به نفس مطلوب دست پیدا کنید. این امر در حالی است که اگر فشار بیش از حدی را بر روی خود داشته باشید، حتی سطح فعلی خود را نیز از دست خواهید داد.

مطلب مرتبط: 9 روش برای بالا بردن اعتماد به نفس در کار

8-تمرین های ذهنی داشته باشید

اگرچه همواره توصیه می شود که برای افزایش اعتماد به نفس، ورزش مداوم سودمند خواهد بود، با این حال نکته ای که فراموش شده است این است که اعتماد به نفس پایین، یک مشکل روحی و ذهنی بوده و در این رابطه ضروری است تا به ورزش های مختص آن توجه بالاتری را داشته باشید. برای مثال مدیتیشن یکی از این موارد محسوب می شود. درواقع یک ذهن آرام، استرس کمتری را نیز خواهد داشت که این امر باعث می شود تا انجام هر فعالیتی با سهولت بالاتری همراه باشد و با ترس کمتری برای انجام آنها مواجه شوند. در نهایت توجه داشته باشید که اگر پس از رعایت این هشت اصل، هنوز هم با مشکل مواجه هستید، توصیه می-شود تا از کمک های یک روانپزشک استفاده کنید. درواقع برخی از ترس ها و عدم وجود اعتماد به نفس کافی، ریشه در مسائل روانی و اتفاقات گذشته دارد که چنین افرادی می توانند کمک بسیار خوبی را به شما کنند.

 

روابط عمومی و امور بین الملل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی