اخبار

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان ؛

 مجید محمدی مدیر شرکت خدمات حمایتی  کشاورزی استان گلستان گفت :بهره‌وری عوامل تولید به ترکیب مناسب و بهینه نهاده‌ها و عوامل تولید بستگی دارد، گفت: تغذیه کافی گیاه و مصرف انواع کودهای شیمیایی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گلوگاه‌های رشد گیاه می‌تواند می‌تواند تولید محصولات کشاورزی را تا ۶۰ درصد افزایش دهد، همچنین می تواند بهره‌وری سایر عوامل تولید و نهاده‌ها نظیر آب را بالا ببرد.

 ووی تصریح کرد :در حال حاضر با توجه به کمبود آب و بحرانی که تقریبا تمام کشور را درگیر کرده، نیاز است، ترکیب بهینه عوامل بیشتر رعایت شود و مصرف کود را افزایش دهیم تا بهره‌وری آب ارتقا یابد ودر بیشتر مناطق بدون اینکه زمین را تغذیه کنند، از آن غذا می‌گیرند. در چنین شرایطی زمین فرسوده شده و بهره‌وری عوامل تولید پایین می‌آید؛ بنابراین اراضی آب مصرف می‌کنند، اما غذا ندارند.

 طبق آمارهای موجود، ضریب همبستگی افزایش عملکرد کشت گندم و مصرف کود شیمیایی در کشت آبی 78 درصد و در کشت دیم گندم 51 درصد است.
 
وی  با بیان این که توسعه نیافتگی کشاورزی حفاظتی در این استان، موجب فقر ماده آلی خاک شده است افزود: خاک مناسب برای کشاورزی خاکی است که دارای ۵ درصد مواد آلی باشد و اظهار کرد: به ازای هریک دهم درصد افزایش مواد آلی خاک، با توجه به نوع محصول، بین ۱۰۰ تا۳۰۰ کیلوگرم افزایش محصول خواهیم داشت و با افزایش مواد آلی خاک ، قابلیت نگهداری آب و مواد غذایی نیز بهبود می یابد‌.
 
در گلستان اغلب تغییرات اقلیمی محدودیت های زیادی برای تولید ایجاد می کند بدیهی است مصرف كودهای زیستی (كود بیولوژیك) نیز بر علاوه بر بهینه سازی مصرف کود شیمیایی ،افزایش مقاومت گیاه به تنش های خشکی و کم آبی، برای کشاورزان نیز كم هزینه تر بوده و در اكوسیستم آلودگی به وجود نمی‌آورد و نیز نگهدارندهٔ میكروارگانیزم‌های سودمند خاك می‌باشد.