اخبار

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان ازدلایل ترک خوردگی میوه مرکبات و سایر میوه ها و دلایل ایجاد این خسارت با آگاهی و خدمات مشاوره ای و ترویجی از طریق کارشناسان فنی کارگزاری  های توزیع نهاده های کشاورزی استان خبر داد.

دکتر صالح محمدی  با بیان اینکه ترک خوردگی میوه مرکبات و سایر میوه ها میتواند بدلایل زیر؛

از انتخاب ارقام حساس، آبیاری نامنظم، کاهش رطوبت نسبی هوا و افزایش دمای محیط، بارندگی بی موقع در طول فصل رشد، تغذیه نامناسب و عدم رعایت تناسب کودی مثل استفاده بی رویه و زیاد کودهای نیتروژنه و نبود تعادل بین عناصر پتاسیم و کلسیم همچنین کمبود روی، بر و کلسیم می تواند باشد

این عارضه باعث ایجاد شکاف در سطح پوست میوه می‌شود که باعث ورود عوامل بیماری زا به داخل میوه می‌شود. یکی از علت های این عارضه جذب آب از طریق پوست میوه و ریشه است که باعث می‌شود سلول ها متورم شوند و بخصوص اگر بعد از یک دوره خشکی بارندگی و آبیاری شدیدی داشته باشیم، عارضه ترک خوردگی بیشتر اتفاق می‌افتد. بیشتر در نیمه دوم فصل رشد و میوه های بیرونی تاج دیده می‌شود. ترک خوردگی در محل اتصال دمگل به میوه به صورت دوایر متحد المرکز و در محیط بیرونی به صورت شکاف های طولی مشاهده می‌شود.

 

اخبار برگزیده