اخبار

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان، 

بهروز الیاسی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان گفت: در ماه‌های آغازین سال جاری با ثبت رکوردی تازه در تامین و توزیع کودهای کشاورزی، استان همدان به‌عنوان یکی از استان‌های پیشرو در حوزه تامین نهاده‌های کشاورزی است بطوریکه میزان کودهای پایه یارانه‌ای شامل ازت، فسفات و پتاس که در اختیار کشاورزان قرار گرفته، به رقم قابل توجه ۴۳٬۵۰۰ تُن رسیده است.

الیاسی افزود: این کودها از طریق شبکه‌ای فعال شامل ۱۰۴ کارگزار رسمی در سطح استان توزیع شدند؛ اقدامی که منجر به کاهش چشمگیر هزینه‌های حمل‌ و نقل و تسهیل دسترسی کشاورزان به نهاده‌های اساسی گردید. افزایش تعداد کارگزار در شهرستان هایی که کمبود احساس می‌شد نیز نقش مهمی در تحقق این اهداف ایفا کرده است.

الیاسی با اشاره به اینکه حدود ۹۰ درصد از کودهای توزیع‌شده از منابع داخلی نظیر پتروشیمی‌های کرمانشاه، لردگان، عسلویه، مرودشت و بندر امام خمینی تامین شده افزود: فقط ۱۰ درصد از کودها از طریق واردات تهیه شده که نشانه‌ای از خودکفایی قابل توجه در تامین نهاده‌های کشاورزی است.

مهندس الیاسی به نقش اساسی کودهای پایه در تغذیه گیاهان، تاکید کرد و افزود: مصرف اصولی و به‌موقع این کودها موجب افزایش عملکرد، بهبود کیفیت محصولات، حفاظت از خاک، و افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش‌های محیطی نظیر خشکسالی، شوری و آفات می‌شود. این رویکرد نه تنها به رشد تولید کمک می‌کند، بلکه افق روشنی برای پایداری کشاورزی رقم خواهد زد.

الیاسی به سهم شهرستان‌ها در تحقق این جهش کشاورزی پرداخت و افزود: در شهرستان تویسرکان، بیش از ۲٬۴۰۰ تُن کود ازت و ۳۶۰ تُن فسفات و پتاس بین کشاورزان توزیع شد.

در شهرستان نهاوند با دریافت بیش از ۴٬۰۰۰ تُن کود ازت و ۸۷۵ تُن کود فسفات و پتاس در صدر مناطق فعال قرار گرفت.

و شهرستان ملایر نیز با تأمین ۳٬۸۰۰ تُن کود ازت و ۷۲۰ تُن کود فسفات و پتاس عملکرد قابل‌توجهی از خود به‌جا گذاشت.

و همچنین در کبودرآهنگ حدود ۲٬۹۰۰ تُن کود ازت و ۵۰۰ تُن فسفات و پتاس توزیع شد، در حالی‌که اسدآباد بیش از ۲٬۵۰۰ تُن کود ازت و ۴۲۰ تُن کود فسفات و پتاس دریافت کرد.

شهرستان رزن نیز با ۲٬۷۰۰ تُن کود ازت و ۴۸۰ تُن کود فسفات و پتاس در مسیر تقویت کشاورزی نقش‌آفرینی کرد و شهرستان فامنین با دریافت ۱٬۸۰۰ تُن کود ازت و ۳۲۰ تُن کود فسفات و پتاس سهم مؤثری در این برنامه استانی داشته است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان تولید پایدار محصولات کشاورزی و متعاقب آن رسیدن به امنیت غذایی در گرو تغذیه گیاهی مناسب و بهینه دانست.